Gastcurator

ARCHIEF

AGENDA

De galerie biedt elke drie maanden een podium aan ontwerpers en kunstenaars om hun werk en inspiratie te delen. De nieuwe expositie is van gastcurators

Op dit moment presenteren:

Tessa Straver, Jeursen Design en Malli Yorks

 
TESSA STRAVER (‘S GRAVENHAGE)

Tessa Straver is een tassenontwerpster uit Den Haag. In juli 2017 studeerde zij af van de opleiding Creatief Vakman aan het Hout- en Meubileringscollege in Den Haag. Binnen deze opleiding specialiseerde zij zich in het ontwerpen en maken van tassen.

Tessa wil in haar ontwerpen altijd verder gaan dan het verwachte beeld van tassen en steeds nieuwe vormen creëren. Haar tassen worden gekenmerkt door strakke, architectonische vormen en de combinatie van leer en metaal. Moderne architectuur en minimale kunst zijn de belangrijkste inspiratiebronnen voor de ontwerpen van de tassen.
Begin december 2017 won ze de ‘Hester van Eeghen Leather Design Prijs’ voor een van haar creaties. De jury beoordeelde het ontwerp van Straver als ‘buitengewoon verrassend’. Straver koos voor een combinatie van leer en metaal. Het metaal dient daarbij als draag- en sierconstructie van het ontwerp. Als onderdeel van de prijs wordt haar ontwerp uitgevoerd in een oplage van dertig stuks.

JEURSEN DESIGN(‘S GRAVENHAGE)

JEURSEN is opgericht in 2012 door de broers Matthijs en Hidde met een passie voor het bedenken, ontwerpen en maken van originele en eigentijdse design meubels, accessoires, lampen en interieurs.

JEURSEN maakt gebruik van allerlei uiteenlopende materialen en technieken en probeert deze op vernieuwende manieren toe te passen om zo tot originele en eigentijdse ontwerpen te komen. Wij laten ons niet tegen houden door het onbekende, maar zijn gedreven om nieuwe dingen te leren en naar onze eigen hand te zetten.

JEURSEN heeft een klusrubriek, die in meerdere regionale kranten en dagbladen in Nederland verschijnt. De bedoeling achter de klusrubriek is om mensen te inspireren wat ze kunnen doen met een meubelstuk van de kringloop of een oud kastje, tafeltje, stoeltje, etc. wat ze nog thuis hebben staan.
“The Old New Thing” zijn one of a kind meubels, welke op maat worden gemaakt, afhankelijk van het her te gebruiken meubel en de functie van het nieuwe meubel.

MALLI YORKS (AMSTERDAM)

Malli leerde tijdens zijn studie aan de Breitner Academie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) schalen en vazen draaien en experimenteerde met vormen tot er een geheel eigen handschrift ontstond.

Glazuur en klei vormen een subtiele organische eenheid, waarbij het één het ander versterkt.

 

U bent welkom om de expositie te bewonderen.

Het Stark in kunst teamStark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl