Gastcurator

ARCHIEF

AGENDA

Bij Stark in Kunst aan de Bloemendalse Binnenpoort 12 in Amersfoort is een nieuwe gast-expositie te bewonderen van Susan Koopman.

Susan maakt beelden in steensoorten als albast en serpentijn en zo nu en dan in hardere steensoorten als marmer en travertin en heeft haar eigen beeldtaal ontwikkeld.

Zij laat zich inspireren door het menselijk lichaam en organische vormen als bomen, bloemen, zaden, koralen.

In haar beeldhouwwerk zet zij de steen naar haar hand, zoekend naar helderheid en zeggingskracht in vormgeving.

De steen wordt in het begin stevig en krachtig benaderd, naarmate de gewenste vorm ontstaat wordt de bewerking raspend, schurend en polijstend zachter met veel aandacht op spanning in holle en bolle vlakken en op strakheid in lijnen.

De vorm, het uiteindelijke beeld kan figuratief zijn, geabstraheerd of abstract, afhankelijk van het idee, de associatie dit tot het ontwerp heeft geleid.

Aan de afwerking van het oppervlak besteedt Susan veel aandacht.

Een krachtige vorm met een zachte uitdrukking is kenmerkend voor haar stijl.

De kunstobjecten van de Hooglandse kunstenaar zijn te bewonderen tot medio december 2023.

Stark in kunst is geopend van woensdag t/m zaterdag 12.00 – 17.00 uur en elke zondag van 13.00 – 17.00 uur. Nieuwsgierig? U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere gast-expositie.

Het Stark kunst- team.Stark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl