Gastcurator

ARCHIEF

AGENDA

Bij Stark in Kunst aan de Bloemendalse Binnenpoort 12 in Amersfoort is een nieuwe gast-expositie te bewonderen van Annette Duburg, Merlijn van der Hoeven en Dorette Giling.De exposerende kunstenaars hebben alle drie hun inspiratie uit de natuur gehaaald en werken vaak ook met dezelfde materialen op een verschillende manier. Zij versterken elkaar.

Annette Duburg maakt prachtige glas objecten van Bullseye glas en sieraden van polymeer klei. De ontwerpen van haar sieraden inspireren haar bij het maken van haar glaswerk en andersom. Tot 20 februari 2023 is haar kunst te bewonderen in de etalage van Stark.

Merlijn van der Hoeven haar werk bestaat vaak uit de materialen glas en keramiek. Met glas en porselein zoekt ze de grenzen van het materiaal op, dit uit zich in zeer fragiele vormen. Bij Stark in Kunst zijn deze keer alleen “kerstballen” van Merlijn te zien.

Dorette Giling exposeert met extravagante lamp objecten. De kap van de vazen bouwt zij op met natuurlijk materialen. Bladeren en takjes worden omhuld door gips en daarna met een laag epoxy bewerkt. Met metaaldraad worden de onderdelen op de kap bevestigd en nogmaals van een gipslaag voorzien (en daarna soms gekleurd met acrylverf). Speciaal voor Stark heeft zij een prachtige rode kroonluchter ontworpen.
De kunstobjecten van de Amersfoortse kunstenaars Merlijn en Dorette zijn te bewonderen tot 20 januari 2023.

Stark in kunst is geopend van woensdag t/m zaterdag 12.00 – 17.00 uur en elke zondag van 13.00 – 17.00 uur. Nieuwsgierig? U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere gast-expositie.

Het Stark kunst- team.Stark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 06-16089283 • e-mail: info@starkinkunst.nl