Gastcurator

ARCHIEF

AGENDA

 

De galerie biedt elke drie maanden een podium aan ontwerpers en kunstenaars om hun werk en inspiratie te delen. De nieuwe expositie is van gastcurators

Op dit moment presenteert:

RENS HOEKSTRA
maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur. Rens: “Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt”.

Bij Stark in Kunst is zowel groot als klein werk van Rens Hoekstra te bewonderen.

COBI LEENTJES
onderzoekt gebruikt materiaal op de mogelijkheden van vervorming en werkt bij voorkeur met materiaal dat van zichzelf niet “sexy” is. Bij Stark in Kunst zijn ondermeer objecten en een kroonluchter gemaakt van lamellen (luxaflex) te bewonderen.

Door een arbeidsintensief proces van vouwen, ordenen, stapelen en verbinden komt het moment dat intuïtie en toeval samenvallen in ‘iets dat werkt’.

De objecten zijn losgezongen van het basismateriaal en roepen vervreemding

MONIQUE VERBRUGGEN (MOGLAS)
houdt van het transparante glas, van het licht dat door het glas schijnt en zijn gekleurde beelden tegen de wanden projecteert. Zij laat het glas langs elkaar schuiven en telkens ontstaan er nieuwe beelden, nieuwe uitgangs punten.

Bij Stark in Kunst zijn ook een aantal bijzondere caleidoscopen van glas te zien.

Nieuwsgierig? U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere gast-expositie.

Het Stark in kunst teamStark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl