Gastcurator

ARCHIEF

AGENDA

 

De galerie biedt elke drie maanden een podium aan ontwerpers en kunstenaars om hun werk en inspiratie te delen. De nieuwe expositie is van gastcurators

Op dit moment presenteert:

SILENE VAN WAVEREN

Creativiteit speelde in haar loopbaan bij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften een belangrijke rol. Gedurende 20 jaar was ze hier werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij ‘Het Komplete Handwerken’ en ‘Handwerken zonder grenzen’. Haar modeopleiding in Amsterdam vormde hiervoor een uitstekende basis. Daarnaast volgde ze de avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht.

Silene is een ‘dromer’ en wordt geïnspireerd door haar omgeving. Zoals zij zelf zegt: ‘Als ik vorm, dan stap ik in mijn droomwereld, waar ik loskom van de aarde’. Ze haalt haar inspiratie uit de omgeving, natuur, eeuwenoude tradities, religie en rituelen.
De “Bettie’s”: Het typetje staat centraal en Silene vertelt haar stripverhaal in keramiek.; haar mode achtergrond is hierbij duidelijk zichtbaar. Daarnaast houdt Silene van dieren en maakt zij allerlei (vreemde) vogels, katten en honden .

Zowel de Bettie’s als de dieren hebben een humoristische inslag. De hoogtes van het werk variëren van zo’n 25 cm tot wel 1.80 m.
Techniek

Silene werkt met klei en met diverse glazuurtechnieken, onder andere eigen samengestelde sinter-engoben, oxides, keramische pigmenten en bodystains (pigment). Ook vormt ze objecten met aluminiumcement met marmer en ontdekt steeds weer nieuwe methoden.

Nieuwsgierig? U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere gast-expositie.

Het Stark in kunst teamStark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl