16-12-12: Feesttafel in keramiek

ExpositionHistory

ARCHIEF

EXPOSITIE AGENDA

AGENDA

Stark, anders in kunst’, biedt regelmatig wisselende exposities in de grote etalages van het historische winkelpand.

Feesttafel in keramiek bij ‘Stark, anders in kunst.’

Beeldend kunstenaar Hanneke Venbrükx is altijd gefascineerd geweest door het eetgedrag van mensen; in wat mensen eten, maar vooral hoe ze eten en in welke omgeving ze dat doen. ‘Omgeving en aankleding leveren ee grote bijdrage aan het gevoel dat je gasten meegeeft’ aldus Hanneke.

In de decembermaand waarin eten, sfeer en ‘liefde op aarde’ centraal staan, exposeert Hanneke Venbrükx haar kommetjes en eierschaalvormen van gietklei voor kleine hapjes bij Stark, anders in kunst. Serene witte kunstandaards – versiert met pres (de parel staat symboliek voor aardse liefde) luisteren de tafel verder op. Met haar keramieken werk op tafel zoekt Hanneke nar ordening, zij maakt een tafelschikking waar gasten vaste plekken krijgen en structuur en samenhang ontstaat.

Op zondag 16 december tijdens de KunstKijkRoute in Hanneke Venbrükx zelf bij Stark aanwezig om haar werk toe te lichten en uit te ndigen in de door haar gecreëerde sfeer. Kaarsen worden ontstoken en miniatuurkommetjes en mokjes gevuld met heerlijke hapjes aan de hand van Martijn La Feber die onlangs zijn restaurant ‘Me Casa’ in de Bloemendaalse straat opende.



Stark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl