20-04-13: Illustraties van Jeroen Vos

ExpositionAgenda2

ARCHIEF

ExpositionHistory2

AGENDA

Stark, anders in kunst’, biedt regelmatig wisselende exposities in de grote etalages van het historische winkelpand.

Jeroen Vos uit Amersfoort (1984) tekent al zijn hele leven. Als kind verslond hij ‘pakken vellen papier per dag’. De verhalen stroomden eruit. Hoe zijn tekeningen op anderen over zou komen hield hem totaal niet bezig.

Op de Kunstacademie in Arnhem -ArtEZ- koos Jeroen eerst nog voor de richting Grafisch Ontwerpen maar uiteindelijk besloot hij toch af te studeren in ‘Illustratie’.
Zijn werken in houtskool en oostindische inkt vertellen over vreemde mensen met een mysterieuze achtergrond. Vaak begint Jeroen met het tekenen van een ‘droogkomisch idee’ en gaandeweg komen er meer lagen in zijn werk tot uitdrukking. Onbewust leidt dit vaak tot een melancholieke sfeer.

Treffend is het werk dat hij maakte van Beatrix. Als uitgangspunt koos Jeroen bewust een foto waarop haar zachte en twijfelende kant zichtbaar is. ‘Die ogen en mond vertellen iets en dat wilde ik graag overbrengen. Het is nu niet alleen een goed lijkend portret geworden maar een werk met een ziel’, aldus Jeroen.

Vanaf 20 april tot eind mei is het werk van Jeroen Vos te zien in een etalage-expositie bij Stark anders in kunst.



Stark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl