Vreemde Gasten

ExpositionAgenda2

ARCHIEF

ExpositionHistory2

AGENDA

Stark, anders in kunst’, biedt regelmatig wisselende exposities in de grote etalages van het historische winkelpand.

Vreemde Gasten

In het Vreemde Gasten weekend op 4 en 5 oktober verwelkomt Stark anders in kunst enkele ‚Vreemde Gasten’ in en rondom de etalage van de galerie:

Yannick en Tamor vormen de basis van FixieBrothers B.V. Vrienden sinds ze zonder zijwieltjes op het schoolplein reden en sinds de oprichting van FixieBrothers nu ook partners. Hun ervaring met fietsen van talloze merken en hun visie op kwaliteit en design deden de FixieBrothers besluiten een eigen fiets te ontwerpen van hoogwaardig materiaal, afgebouwd met onderdelen van de beste merken. Met een indrukwekkende snelheid wisten ze een grote schare leveranciers uit binnen- en buitenland te enthousiasmeren en aan zich te binden. In samenwerking met deze partijen ontwierpen de FixieBrothers twee prachtige modellen. Een ‘retro’ single speed met hoogwaardige onderdelen en een minimalistisch stadsmodel.
De Fixie Brothers maken hun fietsen in de voormalige Prodentfabriek in ‚de Nieuwe Stad’. Gemaakt in Amersfoort dus…
http://www.fixiebrothers.nl

Ook gemaakt in Amersfoort worden de stoere Mannentassen van Gerdien de Jong die haar opleiding tot tassenmaker in het Leerlokaal in Arnhem nagenoeg heeft afgerond. Een vriend van Gerdien vroeg haar een tas voor hem te maken. Ze vond de indeling van de tas niet handig en deed hem een ander voorstel. Zo ontstond het idee om voor iedere man weer een andere tas te maken met een indeling naar wens.

Gerdien over haar tassen: ‚je tas, dat is je talisman. Je hebt je tas altijd bij je. Het is je bagage, zowel letterlijk als figuurlijk’.
Gerdien de Jong is op zondag aanwezig om meer over haar tassen te vertellen. Zij is een van de 8 medewerksters in de galerie van Stark anders in kunst.

Naast de mannentassen van Gerdien presenteert Stark ook een kleine collectie herentassen VAN van den Dungen uit Arnhem.

kaartklein

Voor meer informatie over Vreemde Gasten, en waar je ze kan vinden, zie: http://www.vreemdegastenamersfoort.nl/vreemdegasten/locaties.html



Stark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl