Gastcurator

ARCHIEF

AGENDA

Bij Stark in Kunst aan de Bloemendalse Binnenpoort 12 in Amersfoort is een nieuwe expositie te bewonderen van Marjan Smit.  

Marjan is geboren in Amersfoort, nu werkzaam in Eindhoven en een bekend glaskunstenaar. Ze is een professional op het gebied van sandcasting:

Dat is het gieten van vloeibaar glas van 1240 graden Celsius in handgemaakte zandmallen.

De glasobjecten zijn stoer; ruige vormen  met  een gedurfd kleurgebruik  en insluitingen van koper of eerder gegoten glas.

Sinds een jaar of zeven combineert ze sandcasting  met  een compleet andere  glastechniek, namelijk  flamework of te wel het werken aan de brander. Met staven en buisjes van borosilicaatglas maakt ze aan een gasbrander fragiel ogende maar ijzersterke  ornamenten.

Dat geeft een  fascinerend contrast: de stoere, primaire zandvorm  en  de  sprookjesachtige kroon met fijnzinnige details. Zoals  koralen, inktvissen, zeepaardjes, planktonvormen etc.

 Naast haar glaskunst zijn er ook prachtige gekleurde etsen te bewonderen. Haar  beeldtaal  van de etsen is nog steeds zeer herkenbaar.

 Het werk van Marjan Smit is nu weer te zien in haar geboorteplaats Amersfoort bij Stark in Kunst.

Stark in Kunst is geopend van woensdag t/m zaterdag 12.00-17.00 uur en elke zondag van 13.00-17.00 uur.

Nieuwsgierig? U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere gast-expositie.

Het Stark in kunst teamStark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl