Ans Bakker

Ans Bakker, Sonja Andela, Dorette Gilling, Marianne van Heeswijk, Sisters in Soul en
Irene van den Bos exposeren t/m november 2016.

compilatie_curator

Ans Bakker (Zwartsluis, 1963)

Het werk van gaat vaak over „verlichting, vruchtbaarheid, natuur en de mogelijke lichtheid van het bestaan. Fragiliteit en kwetsbare kracht zijn de thema’s waarmee ze aan de slag gaat.

Sonja Andela (Haarlem, 1964)

Terugkerende botanische elementen, abstracte bloemvormen, vissen, silhouetten van bomen en wortels bevolken de figuratieve pentekenkunst van Sonja Andela. Organische vormen, in wat abstract grafische kunst genoemd mag worden vloeien over in in minutieus uitgewerkte details.

Dorette Giling (Heiloo, 1963)

Haar grootste inspiratie bron is de natuur. Kronkelige takken, helder water, boomschorsen, stenen, knal gekleurde bloemen, sobere landschappen, woestheid tegenover verfijning en subtiliteit.

Marianne van Heeswijk (1961)

Ze verzamelt afgedankte gebruiks-voorwerpen uit verschillende culturen en huiselijke sferen en verwerkt deze met behulp van diverse technieken tot ‘decadente’ illustratieve objecten. De oorspronkelijke functie van elk voorwerp vervalt en krijgt in het geassembleerde object een nieuwe rol.

Sisters in Soul (zussen Simone en Elaine van Raaij)

SIS werkt alleen met zachte natuurlijke materialen zoals wol,katoen, zijde en linnen. Stoffen die dicht op de huid komen moeten zacht en prettig aan voelen.

Irene van den Bos (IJmuiden, 1953)

Tijdelijkheid en kwetsbaarheid zijn hoofdthema’s in haar werk. Ze kiest haar medium en onderwerpen intuïtief. Als bronmateriaal gebruikt ze afbeeldingen van mensen.

 

Stark in kunst richt zich op de presentatie en verkoop van producten van startende en gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers. Zij biedt de ruimte om hun unieke producten te verkopen en biedt Amersfoort en omstreken een telkens wisselende en gevarieerde collectie.

Het werk van bovengenoemde dames is te bezichtigen van donderdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.



Stark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl