03-04-17 Nellie de Mulder, Lieneke Smits en Marjanke de Bruijn

ExpositionAgenda2

ARCHIEF

ExpositionHistory2

AGENDA

De galerie biedt elke drie maanden een podium aan ontwerpers en kunstenaars om hun werk en inspiratie te delen. De nieuwe expositie is van gastcurators

Nellie de Mulder die samen met Lieke Smits en Marjanke de Bruijn die samen met enkele kunstenaars hun bijzondere werk tentoonstellen. Gastcuratoren krijgen in Stark in kunst volledig de vrije hand om hun bijzondere werk te tonen.

Nellie de Mulder toont bij Stark haar textielkunst, schilderijen en vrolijke sieraden. Daarnaast zijn er de bootjes te bewonderen die zij in het kader van het thema “Onderweg” vorm heeft gegeven.
De bootjes zijn allemaal verschillend en prachtig van kleur. Ze zijn gemaakt van kaarsresten (verzameld in kerken, bedevaartsoorden, restaurantjes en huiskamers), die opnieuw gesmolten zijn.

Het keramische werk van Lieke Smits is opvallend van vorm en bijzonder van kleur. Haar werk is het resultaat van duidelijke en consequente keuzes in thematiek, materiaalgebruik en toegepaste technieken. Het glazuur, soms Raku gestookt, levert prachtige kleuren op. Vissen vormen een geliefd onderwerp; de prachtige metaalachtige kleuren van de schubben ziet u terug in de glazuren.

Marjanke de Bruijn van Atelier Mus is van oorsprong theatermaakster, maar heeft zich ontwikkelt als beeldend kunstenaar met een heel eigen ” handschrift” en beeldtaal.
Schilderend op de grens van bewust en onbewust buitelen de beelden over elkaar heen; van chaos naar orde creëert zij een wereld van beelden die soms getemperd, maar vaak ook vrijuit mogen gaan.

Nieuwsgierig? U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere gast-expositie.

Het Stark in kunst team



Stark in kunst • Bloemendalse Binnenpoort 12 • 3811 GD Amersfoort • Telefoon: 033-4613230 • e-mail: info@starkinkunst.nl